"Rocket Bean Roastery"- vieta, kur mājo izcila kafija un lielisks ēdiens

Kafijas cienītāji, sarosieties! "Nu ko, gatavosim?" šoreiz viesojas pavisam īpašā vietā - kafijas grauzdētavā un kafejnīcā "Rocket Bean Roastery". Šeit tiek grauzdēta un pasniegta izcila kafija, un top gards un kvalitatīvs ēdiens.  Kā saka šīs vietas saimnieki: "Esam uzticīgi saviem principiem un augstajai kvalitātes latiņai it visā." Par šo vārdu patiesumu pārliecinājās arī raidījuma vadītājs Māris. Bet pirms ķerties pie kafijas, vispirms jāpagatavo garda maltīte.

Ierodoties Miera ielas "Rocket Bean Roastery",  mūs sagaida šīs kafejnīcas tētis Mārtiņš Doršs. Jā, jā , nevis šefpavārs, bet tieši tētis. Tā viņu šeit dēvē, jo visi šejienes pavāri atbilst augstajam šefpavāra titulam un visi virtuvē ir sava amata meistari, tādēļ šefu šeit nav. Mārtiņš atklāj, ka iedvesmu kļūt par pavāru smēlies no Mārtiņa Sirmā. Arī prakstiskās iemaņas viņam paveicies iegūt tieši Mārtiņa Sirmā uzraudzībā.

Mārtiņš nolēmis šodien gatavot īsti vasarīgu maltīti, kas lieliski piestāv šī brīža karstajiem laikapstākļiem. Māris Mārtiņa virsvadībā mācīsies pagatavot Gurķu un avokado auksto zupu un Ledussalātus ar kūpinātu vistu un Cēzara mērcīti. Izklausās gardi, vai ne? 

Pirms nobaudīt vilinošo maltīti, laiks paviesoties vietā, ar ko "Rocket Beans Roastery" lepojas visvairāk. Tā ir kafijas grauzdētava. Un šeit saimnieko kafijas lielmeistars Mārtiņš Drungils. Šī nu reiz ir īsta paradīze tiem, kuri novērtē augstvērtīgu un pareizi pagatavotu kafiju, jo šeit nonāk tikai pasaulē labākās kafijas pupiņas. Kad pupiņas nonākušas šeit, tad sākas tas maģiskais un lielu rūpību prasošais grauzdēšanas process. Kā tas notiek, skaties video.

Ir skaidrs, ka tik gardu maltīti un lielisku kafiju nevar baudīt vienatnē, tādēļ Māris ir aicinājis mūziķi Miku Dukuru, lai kopīgi novērtētu rezultātu. Lai gan Miks ikdienā nav liels kafijas dzērājs, tomēr, nogaršojot šeit tapušo kafiju, atzina, ka tā ir ļoti garda. Ja arī Tu vēlies nobaudīt izcilu, Latvijā grauzdētu kafiju, tad iegriezies kādā no "Rocket Beans" kafejnīcām - Miera ielā 29/31 vai Dzirnavu ielā 39.

Neiztrūkstoša raidījuma sastāvdaļa ir mūsu draugi un atbalstītāji - Dallmayr kafija, Tetley tēja, Gaļas pārstrādes uzņēmums Nākotne un Huggies autiņbiksītes.

GURĶU – AVOKADO AKSTĀ ZUPA (2 personām)

Izdzirdot vārdu salikumu "aukstā zupa", lielākā daļa no mums uzreiz iedomājas klasisko zupu ar bietēm un kefīru, bet, iespējams, šajā karstajā vasarā šis variants ir gatavots tik bieži, ka sāk kļūt garlaicīgi. Tieši tādēļ Mārtiņš Doršs piedāvā alternatīvu - auksto zupu no avokado un gurķiem.  Pagatavošana ir gaužām vienkārša, tādēļ nākošreiz pusdienās pārsteidz savu ģimeni ar šo veselīgo un gardo zupiņu.

Gurķi 3 gab.

Avokado 1 gab.

Redīsi 100 g

Kefīrs 500 ml

Dilles 20 g

Loki 20 g

Pētersīļi 20 g

Garneles 4 gab.

Mārrutki 15 g

Čili

Ledussalāti ar vistu un Cēzara mērci (2 personām)

Vasaras sezonā dažādi salāti ir ļoti iecienīts ēdiens. Šoreiz pagatavosim salātus, ko baudīt gan sātīgās pusdienās, gan brīvdienu brokastīs. Miks Dukurs pastāstīja, ka mājās gatavo ļoti līdzīgu šo salātu interpretāciju. Ļaujies eksperimentiem arī Tu!

Ķiršu tomāti 100 g

Paipalu olas 4 gab.

Ledus salāti 150 g

Parmas siers 50 g

Vistas fileja

Cēzara mērce

Olas dzeltenumi 2 gab.

Sinepes 15 g

Ķiploki 10 g

Parmas siers 30 g

Citrons ½

Anšovu fileja 20 g

Olīveļļa 250 g

Ļaujies vasarīgiem eksperimentiem virtuvē, izbaudi kādu atelpas mirkli pie tasītes labas kafijas un tiekamies jau pēc nedēļas! 

05/08/2018

Komentāri

  • Vesma Vanickina
    Vesma Vanickina 13/08/2018 at 12:13

    loti noderigas receptes man pasai ka restorana pavarei loti tas interese

    Atbildēt
    • Ivita

      Sveicināta, Vēsma! Paldies Jums par labiem vārdiem, ir ļoti patīkami būt noderīgiem. Lai nepietrūkst radošuma virtuvē!:)

      Atbildēt
Atstāt komentāru

Lūdzu, uzgaidiet...