„Nu Ko, gatavosim?” viesojas restorānā Mio un ļaujas jūras velšu kārdinājumam

Ja pēc svētku pamatīgajiem ēdieniem Tev kārojas kas neierastāks, vieglāks un vasarīgāks, šis bloga raksts ir kā radīts Tev. Šoreiz raidījumā „Nu Ko, gatavosim?” kopā ar Kristīni dosimies ciemos uz romantisko restorānu Mio (Blaumaņa iela 15, Rīga), kur mūs laipni uzņems šefpavārs Rolands Bērzkalējs. Garšu meistars parādīs, kā pagatavot aromātisku jūras velšu pappardelli, kas liks Vidusjūras burvībai uzplakt Tavā šķīvī. Garneles, kalmāri, mīdijas un astoņkāji lieliski sader kopā ar pastu, turklāt ēdiena pagatavošana nebūt neprasa ilgu laiku, ja vien zina vajadzīgos knifus. Vai Tev saldajā gribas ko atsvaidzinošu un kolorītu, ko tādu, kas ir bauda gan garšas kārpiņām, gan acīm? Tad dodies garšu ceļojumā kopā ar Rolandu un Kristīni un uzzini, kā pagatavot tumšās šokolādes musu ar sabojana mērci, mājas plūškoka saldējumu un ogām. Skaties video un atklāj, kā šo maltīti novērtēja mūsu viesi -  dziedātājs Ivo Grīsniņš Grīslis un viņa kundze! Paldies mūsu draugiem un atbalstītājiem – gaļas pārstrādes uzņēmumam „Nākotne” un sportiskā uztura ekspertiem Max Sport – kas ir mūsu ceļabiedri šajā garšu piedzīvojumā.

Jūras velšu pappardelle

Ja esi jūras velšu un pastas cienītājs, tad šī recepte liks Tev aplaizīt pirkstiņus. Atceries – cepot jūras veltes, tās nedrīkst pārcept; tikai tā iegūsi maigu un sulīgu garšu buķeti. Ja Tevi māc slinkums un platos pappardelle makaronus, kas nepieciešami receptei, pats nevēlies gatavot mājās, mēklē tos NUKO.lv. Uzzini pagatavošanas gaitu, noskatoties pievienoto video!

Sastāvdaļas (2 porcijas)

Tumšās šokolādes muss ar sabajona mērci, mājas plūškoka saldējumu un ogām

Šis saldais ēdiens dāvās ne vien patīkamu garšu piedzīvojumu, bet mielos arī Tavas un Tavu viesu acis – ne velti ēdiena gatavošanu un pasniegšanu bieži mēdz dēvēt par mākslu. Ogu vieglais skābenums rada lielisku kontrastu ar sabojana mērci un musu, turklāt garšas buķeti perfekti atsvaidzina saldējums. Noskaties, kā šo desertu pagatavo Rolands un Kristīne, un izmēģini pats!

Sastāvdaļas (2 porcijas)

Sabojanam

Atgādinām, ka līdz pat 31. janvārim Tu vari piedalīties konkursā un laimēt NUKO.lv koka virtuves dēlīti, kā arī iespējas baudīt vakariņas „Nu Ko, gatavosim?” raidījuma filmēšanas ietvaros. Viss, kas Tev jādara – jādalās ar savu iecienītāko recepti zemāk, bloga komentāros! Gardu nedēļu!

 
 

14/01/2018

Komentāri

  • Sanita Ļevčūna
    Sanita Ļevčūna 15/01/2018 at 12:43

    Vistas filejas sacepums ar šampinjoniem
    Sastāvdaļas:
    ~500g vistas filejas (3 gab)
    400g svaigu šampinjonu
    2 sīpoli
    1 liels burkāns
    200g kūstoša siera
    5 ēd.k. majonēzes
    1 ola
    Sāls, pipari
    Pagatavošana:
    1. Vistas filejai atdala mazo fileju un lielo gabalu gareniski pārgriež uz pusēm. Katru gabalu izklapē plānu ar gaļas āmurīti un apsāla, appiparo un pēc vēlmes pievieno garšvielu.
    2. Šampinjonus sagriež plānās šķēlītēs, apcep, līdz paliek mīksti, sīpolus sagriež ceturtdaļripās, apcep līdz paliek zeltaini. Sēnēm nedaudz pievieno sāli un piparus.
    3. Burkānu un sieru sarīvē skaidiņās.
    4. Majonēzi sajauc ar 150g siera, pievieno sarīvēto burkānu un olu.
    5. Kantainā stikla traukā apakšā vienmērīgi izkārto vistas fileju, tai virsū liek apceptos sīpolus, pēc tam šampinjonus, visbeidzot masai pa virsu izkārto majonēzes-siera masu, ar karoti to rūpīgi izlīdzinot pa visiem stūriem, un pārkaisa ar atlikušajiem 50g siera.
    6. Sacepumu liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos ~30 minūtes.
    7. Pasniedz kā silto ēdienu ar piedevām.

    Atbildēt
  • Inita Jurjāne
    Inita Jurjāne 20/01/2018 at 17:25

    Mana mīļākā recepte ir vienkārši ar cukuru pannā sviestā apgrauzdētas auzu pārslas ar uzputotu saldo krējumu, kuram pievieno cukuru un vaniļas cukuru pēc garšas!Pārslas pēc cepšanas atdzesē un pasniedz ar putukrējumu. Ideāli, ja ir kādas saldētas ogas klāt dekoram un garšai!
    Labu ēšanu!Pamēģini!Ir vienkārši!

    Atbildēt
Atstāt komentāru

Lūdzu, uzgaidiet...