"Nu ko, gatavosim?" atklāj tako gatavošanas noslēpumus kafejnīcā "Pludmale"

Nav šaubu, ka vasara mūs šogad īpaši lutina un, šķiet, kompensē pagājušajā gadā iekavēto. Šādā vasarā nav labākas vietas, kur atpūsties no ikdienas darbiem un noķert saules starus, kā pie ūdeņiem. Un nav iemesla skumt arī tiem, kuriem nav ieplānots garāks atvaļinājums vai brīvdienās nav īsti iespējas doties ārpus Rīgas, jo izrādās, gandrīz pašā Rīgas sirdī ir vieta, kur sajust īsto vasaras garšu, baudīt laisku atpūtu pludmalē, nodoties aktīvai atpūtai un pat sajust saulainās Meksikas klātbūtni. Šo visu un vēl vairāk var atrast Balasta dambī 12, kafejnīcā "Pludmale". 

"Nu ko. gatavosim?"filmēsanas komandu un raidījuma vadītāju Kristīni "Pludmalē"sagaida smaidīgais šefpavārs Gatis Miltināns. Lai gan Gatis atzinās, ka viņa mīļākais ēdiens ir pica, tomēr šodien galdā tiks celts zivju tako un grilēts ananass. Un tā nav sagadīšanās, jo šeit ir pat īpašā tako otrdiena, kad šo košo un bezgala gardo meksikāņu ēdienu var baudīt cik tik sirds kāro. 

Raidījuma gaitā sapratām, ka šī vieta ir kā radīta dzīves baudītājiem, īstās atmosfēras medniekiem un tiem, kuri vēlas visas vasaras svarīgākās sajūtas noķert vienuviet. Pēc aktīviem ūdens priekiem vari nobaudīt vasarīgu un gardu maltīti, bet vakarā mesties deju ritmos līdz rīta gaismai. Ja neesi šeit vēl bijis, tad ir pēdējais brīdis iekļaut šo vietu savā šīs vasaras sarakstā.

Tā kā mūzika šajā vietā ir cieņā, tad viesos Kristīne aicināja tieši ar mūziku saistītu cilvēku - grupas "Triānas parks" basģitāristu Kristapu Ērgli. Starpcitu, Kristaps sarunas gaitā atklāja, ka viņa hobijs un nu jau arī neliels biznesiņš ir pankūkas. Kas zina, iespējams, kādā reizē "Nu ko. gatavosim?"lūgs Kristapu iemācīt mums cept ideālās pankūkas.

Pirms ķeramies pie gatavošanas, neaizmirsīsim pateikt "Paldies"mūsu atbalstītājiem - Dallmayr kafijai, Gaļas pārstrādes uzņēmumam "Nākotne", Tetley tējai un Huggies autiņbiksītēm.

Tako ar foreli un tomātu salsu

Kā atzina šefpavārs Gatis, Rīgā tik labu tako var nobaudīt tikai šeit, bet Tu vari to pagatavot arī mājās un ienest savā dārza ballītē nedaudz Meksikas. Un labākais, ka tako gatavošanas procesā vari eksperimentēt no sirds un likt klāt to, kas tieši tavām garšas kārpiņām šķiet vis tīkamākais. Šī raidījuma viesis Kristaps Ērglis, jautāts raksturot šo ēdienu, atbildēja vienā vārdā: "Garšīgs!" Un patiesībā jau tas arī ir pats svarīgākais, ja runa ir par ēdienu.

Tako lavašs 135 g

Forele 400 g

Grieķu jogurts 150 g

Tomāti 2 gab.

Sarkanie sīpoli 2 gab.

Sarkanais kāposts 1 gab.

Laims 4 gab.

Loki 3 buntītes

salāti

olīveļļa

sāls

pipari

 

Grilēts ananass ruma marinādē

Vai esi kādriez iedomājies, ka grilēt var ne tikai gaļu, zivis un dārzeņus, bet arī augļus? Šoreiz kafejnīcas "Pludmale"šefpavārs Gatis grilēja ananasu. Šis tiešām ir vasarīgs, gards un mazliet eksotisks deserts. Noskaties video un Tu pārliecināsies, ka šeit nav nekā sarežģīta. Izmēģini un, iespējams, šis kļūs par Tavu šīs vasaras iecienītāko desertu.

Ananass 1 gab.

Rums 100 g

Cukurs 100 g

Vaniļas saldējums

Lai vasaras skaisto laiku netērētu veikalu apmeklējumam, atceries, ka NuKo.lv piegādā preces bez maksas visā Latvijā.

22/07/2018

Komentāri

  • alise

    raidijums ir ok.vaditaja ari-bet to ka vina biezi laiza pirkstus un tad nenomazgajot keras klat edienu griesanai-es uzskatu ka tas nav etiski un smuki.tas atkartojas ne vien viena raidijuma.:((

    Atbildēt
  • Andris Caune
    Andris Caune 26/07/2018 at 22:08

    Dallmayr kafiju ražo Etiopijas dienvidos, jo tieši tur esot kafijas dzimtene.

    Atbildēt
Atstāt komentāru

Lūdzu, uzgaidiet...