"Nu ko, gatavosim?" atklāj ilgdzīvošanas noslēpumu restorānā The Beginnings

 

Vai zināji, ka pasaulē ir veikti neskaitāmi pētījumi par to, kā uzturs spēj ietekmēt dzīves ilgumu? Un tie visi ir nonākuši pie viena secinājuma - jo veselīgāk un pārdomātāk cilvēks ēd, jo veselīgāks un garāks ir viņa mūžs. Šīs dienas raidījums būs tieši par un ap šo tēmu, jo "Nu ko, gatavosim?" viesojas veselīgas ēšanas restorānā The Beginnings (Kr.Barona ielā 21). 

Mājīgajā The Beginnings restorānā mūs sagaida šefpavārs Hermans Kvoto, kurš Latvijā ieradies no Venecuēlas un nu jau 16 gadus Latviju sauc par savām mājām. Hermans dzīvojis un strādājis dažādās Eiropas valstīs, bet nejauši nonākot Rīgā sapratis, ka šī ir viņa īstā vieta. Un mums ir liels prieks par šo izvēli, jo šodien Hermans mums iemācīs pagatavot divus veģetārus un diezgan neparastus ēdienus - biešu plācenīšus ar mārutku mērci un griķoto ar sēnēm un kokosriekstu pienu. Ieintriģējām? Nu tad aiziet, ķeramies klāt! 

The Beginnings nav tikai vieta, kur paēst, tā ir vesela filozofija, dzīvesveids un pat zinātne. Šo visu izprast mums palīdzēs The Beginnings vadītājs Sandris Majors. Izrādās, zem vārda The Beginnings slēpjas gan veselīgas ēšanas restorāns, gan īpaša dzērienu sadaļa ar superšotiem priekšgalā, konditoreja un veselīgu produktu veikals. Ja esi veselīga uztura cienītājs vai domā par tādu kļūt, tad šeit atradīsi visu, ko sirds kāro.

Sarunā ar Sandri saprotam, ka runa nav vienkārši par to, ka vajadzētu ēst veselīgi. Zem šīs idejas slēpjas daudz un dažādi pētījumi no visas pasaules. Pamatojoties uz zinātnieku atklājumiem, The Beginnings komanda strādā pie tā, lai izglītotu Latvijas iedzīvotājus un dotu viņiem iespēju dzīvot ilgāk.  Skaties video un Tu uzzināsi vairāk par šo ideju un filozofiju. Bet vēl labāk, dodies uz The Beginnings nobaudi, uzzini un smelies iedvesmu veselīgākai dzīvei klātienē.

Sandris ne tikai pastāstīja daudz interesanta par veselīgu uzturu un ilgākas dzīvošanas ideju, bet arī dalījās ar prakstiskiem padomiem un receptēm. Šajā drēgnajā rudens laikā tas būs tieši tas, kas vajadzīgs, lai nepadotos vīrusiem un savam organismam iedotu vitamīnu trieciendevu. 

Ņemot vērā, ka šīs dienas ēdienkarte ir izteikti veģetāra, tad viesos esam aicinājuši kādu, kurš noteikti novērtēs galdā celtos ēdienus.  RīgaTV 24  ētera personība Aija Strazdiņa, kura sevi par veģetārieti sauc jau teju 20 gadus. Skaties video un uzzini, kā Aijai gāja pie sirds šīs dienas maltīte un kādi ir viņas uzskati par veģetārismu un tiem, kuri uzturā tomēr izvēlas lietot arī gaļu.

Biešu plācenīši

Svaigas bietes 3 gab.

Burkāns 1 gab.

Šalotes sīpols 60 g

Kāposts 700 g

Marinēts gurķis 1 gab.

Šķeltie zirņi 3 ēd. k.

Turku ziņu milti 7 ēd. k.

Linsēklu milti 2 ēd. k.

Ķiploks olīveļļā 1 tējk.

Loki 2 ēd. k.

Pētersīļi 2 ēd. k.

Jūras sāls 3 tējk.

Sarīvē svaigas bietes un burkānu. Pievieno smalki sagrieztus: kāpostu, marinētu gurķi un šalotes sīpolu. Masas daudzveidību papildina ar šķeltajiem zirņiem, linsēklu un turku zirņu miltiem, savukārt, garšu pastiprināšanai liek klāt ķiplokus olīveļļā, smalki sakapātus pētersīļus un lokus. Pēc vēlmes pievieno piparus un pāris šķipsniņas jūras sāli. Tad sastāvdaļas izmīca līdz tiek iegūta viendabīga masa un sagatavoti plācenīšus. Plācenīšus cep eļļā uz pannas no abām pusēm līdz iegūts zeltains brūnums.

Griķotto ar gailenēm un šitake sēnēm

Griķi 70 g

Blanšētas gailenes 3 ēd. k.

Šitake sēnes 100 g

Šalotes sīpols 1 gab.

Buljons 4 ēd. k.

Baltvīns 2 ēd. k.

Kokosriekstu piens 3 ēd. k.

Olīveļļa

Uz pannas vai katliņā olīveļļā apcep šalotes sīpolu un pievieno griķus. Klāt liek
smalki sagrieztas blanšētas gailenes un šitake sēnes, apmaisa, lai nepiedeg.
Pielej buljonu, baltvīnu un kokosriekstu pienu.
Cep apmēram 10 minūtes, jāpievērš uzmanību, lai griķi saglabātu kraukšķīgu faktūru.

Mārrutku mērce

Indijas rieksti 100 g

Mārrutki 2 ēd. k.

Medus 1 tējk.

Ingvers 1 tējk.

Ūdens 100 ml

Sāls šķipsniņa

Pipari šķipsniņa

Izmērcētus Indijas riekstus, mārrutkus, medu un ingveru ievieto blenderī. Pievieno ūdeni un garšvielas: sāli un piparus. Visas sastāvdaļas blenderē līdz tiek iegūta bieza, viendabīga masa.

Arī šī raidījuma tapšana nebūtu iespējama bez mūsu atbalstītājiem - Dallmayr kafijas, Tetley tējas, Huggies autiņbiksītēm un Dansukker. Tādēļ sakām lielu paldies un tiekamies jau nākamreiz.

Lai labi garšo!

25/11/2018
Atstāt komentāru

Lūdzu, uzgaidiet...