Lauku miers, izcila maltīte un pašu darīts alus Zemgalē - "Nu ko, gatavosim?"viesojas restorānā "Zoltners".

Kādas ir pirmās asiociācijas, izdzirdot vārdu Tērvete? Lielākajai daļai, visticamāk, pirmais prātā ienāk Tērvetes dabas parks, kādam Tērvete asiocējas ar alu, vēl kādam ar Tērvetes pilskalnu. Bet nē, šodien mēs neapmeklēsim nevienu no šīm vietām, tās atstāsim citai reizei. Šodien raidījums "Nu ko, gatavosim?"ciemosies kādā pavisam unikālā vietā - restorānā "Zoltners", kas var lepoties ar īpašu atmosfēru. Lauku miers un klusums apvienojumā ar gardu un izsmalcinātu ēdienu. Šo vietu vēl īpašāku dara fakts, ka šeit ir arī alus darītava un arī viesnīca tiem, kuri šo skaisto vietu vēlas baudīt mazliet ilgāk kā vienu vakariņu garumā.

Nu jau gandrīz gadu restorāna virtuvē saimnieko  jauns un enerģisks šefpavārs Nauris Malāhovs. Nauris ir pavārs, kurš gatavo ar respektu pret produktu, kuru iedvesmo apmierināti restorāna viesi un , kuram patīk gatavot vienkāršus, bet interesantus ēdienus. Nauris mūs pārsteidza ar prieku par produktiem un vēlmi maltītē ielikt tikai izcilas sastāvdaļas. Domājams, ka šīs varētu būt vienas no svarīgākajām lieliska šefpavāra īpašībām. 

Domājot par to, kuru aicināt nobaudīt šo lielisko maltīti, Kristīne saprata, ka tam jābūt cilvēkam, kuram Tērvete ir sirdī un, kurš ar mums varētu padalīties ar stāstiem gan par Tērveti, gan šo vietu, kur tagad atrodas "Zoltners"restorāns un alus darītava. Protams, ka tas nevarēja būt neviens cits, kā mūziķis Artūrs Reiniks - īsts tērvetnieks un, neticēsiet, bet Reiniku ģimenes pirmais mājoklis bijis tieši tagadējā restorāna telpās.

Par iespēju baudīt gardas maltītes, paviesoties brīnišķīgās vietās un iepazīt iedvesmojošus šefpavārus mums jāsaka paldies mūsu atbalstītājiem - Dallmayr gardajai kafijai, gaļas pārstrādes uzņēmumam Nākotne, tējai Tetley un Huggies autiņbiksītēm.

Maize ar linsēklām un fenheli

Kā gan Zemgalē, kas ir Latvijas graudu klēts, varētu iztikt bez maizes? Tādēļ pirmais, kam ķeras klāt Nauris un Kristīne ir tieši maize. Garda, smaržīga un pašu rokām izmīcīta - vai vari iedomāties vēl ko gardāku un latviskāku? Starpcitu, šo maizi restorānā "Zoltners"pasniedz ikvienam apmeklētājam, tādēļ dodies nobaudīt to Tērvetē vai pagatavo savās mājās. Izrādās, tas nav nemaz tik sarežģīti, ja ievērosi visus Naura ieteikumus. Vajadzīgās sastāvdaļas meklē  NuKo.lv un tev nebūs jādodas uz veikalu. 

Kviešu milti 675g

Rudzu milti 340g

Cukurs 50g

Sāls 20g

Linsēklas 60g

Fenheļa sēklas 10g

Iesals 30 g

Tumšais alus 100g

Kefīrs 150g

Ūdens 200g

Rapšu eļļa 30g

Sviests 30g

Presētais raugs 50g

Latvijas jērs ar jauno ziedkāpostu

Izrādās, ne tikai augļiem un dārzeņiem mēdz būt sezona un nesezona, bet arī gaļai. Un tieši šobrīd ir pavasara jēru sezona - īstais brīdis, lai gatavotu gardus jēra gaļas ēdienus. Šo gardo ēdienu lieliski papildinās Latvijā audzis, svaigs un smaržām bagāts ziedkāposts. Neticēsiet, bet šai receptei būs nepieciešamas arī ziedkāposta lapiņās, tādēļ nesteidzies tās izmest.

Kā izrādījās, mūsu viesis Artūrs Reiniks jēra gaļu baudīja pirmo reizi un novērtēja to atzinīgi. 

 

Jēra karbonāde 200g

Ziedkāposts 1 gab.

Piens 200g

Sāls 10g

Citrona sula 5g

Citrona verbena 1 bunte

Mārrutka sakne 40g

Baltās šokolādes putas ar ķiršiem

Desertā šoreiz neierasta kombinācija - ķirši, baltā šokolāde un , neticēsiet, dilles un baziliks. Lai tevi šis salikums nemulsina, jo garšo lieliski! Mūsu viesis artūrs šo desertu raksturoja īsi un kodolīgi - garšīgs, vasarīgs un atspirdzinošs.

Piens 200g

Baltā šokolāde 100g

Koriandra sēklas 5g

Želatīna plāksnes 2gb

 Dille

Baziliks

 Kviešu rīvmaize 50g

Tiekamies jau pēc nedēļas, lai kopā smeltos iedvesmu jauniem eksperimentiem virtuvē.

08/07/2018
Atstāt komentāru

Lūdzu, uzgaidiet...