Jaunums NuKo.lv preču klāstā - dabīgās bezglutēna mērces NOJO, kas pārsteigs pat piekasīgāko gardēdi

Jaunums NuKo.lv preču klāstā - dabīgās bezglutēna mērces NOJO, kas pārsteigs pat piekasīgāko gardēdi

Vārds "mērce" ir franču vārds, kas nozīmē - padarīt mūsu ēdienu daudz bagātīgāku. Pareizā mērce ēdienu papildina un paver pavisam jaunus apvāršņus. NuKo.lv preču klāstā ir parādījušās trīs jaunas zīmola NOJO mērces, kas ir ne tikai garšīgas, bet arī veselīgas un spēs pārliecināt pat visskeptiskāko gardēdi.

Lielbritānijā ražotās mērces NOJO ir dabīgs, bezglutēna produkts, kas nesatur konservantus vai mākslīgos garšas pastiprinātājus. Piemērots veģetāriešiem un vegāniem.

Uzņēmuma moto - nekad neupurēt veselību garšas dēļ. NOJO ir strādājis nenogurstoši, lai ikviena maltīte būtu ne tikai garda, bet arī bagātīga un veselīga. 

NuKo.lv ir iespēja iegādāties trīs NOJO produktus - sezama mērci, terijaki mērci un baltā miso mērci.

Plaša pielietojuma NOJO sezama mērci var pārsmidzināt pāri tvaicētiem dārzeņiem vai salātiem, vai arī to var pievienot rīsiem, nūdelēm, vistai vai zivīm. Lieliski izcels avokado. Sastāvdaļas: rapšu eļļa, rīsu etiķis (spirta etiķis (gatavots no alkohola, rīsiem un sakē), sāls (4,5%)), kļavu sīrups, Tamari sojas mērce (ūdens, sojas pupas, sāls, spirta etiķis), grauzdētu sezama sēklu eļļa, ingvera pulveris, ķiploka pulveris. 

Terijaki mērci var pievienot sautējumiem, vai pārliet nūdelēm, kā arī kartupeļiem. Gurmaniem ieteicams iemarinēt mērcē vistas gabaliņus. Sastāvdaļas: Tamari sojas mērce (ūdens, sojas pupas, sāls, spirta etiķis), Demeraras cukurs, rīsu etiķis (spirta etiķis (gatavots no alkohola, rīsiem un sakē), sāls (4,5%)), togarashi garšvielu maisījums (čili pulveris, melnā sezama sēklas, baltā sezama sēklas, apelsīna miza, ingvers, Sičuanas pipari, jūras aļģes), ķiploka pulveris. 

Baltā miso mērce ir lieliski piemērota marinētai uz grila vai pannas ceptai, vai tvaicētai gaļai un dārzeņiem. Mērcei ir ļoti bagāta garša, tai ir saldas un pikantas notis. Sastāvdaļas: rapšu eļļa, marināde (ūdens, rīsi (35%), kultivēti rīsi, sāls), grauzdētu sezama sēklu eļļa, Širo Miso (rīsi, ūdens, sojas pupas, cukura sīrups, sāls, spirts), rīsu etiķis (spirta etiķis (gatavots no alkohola, rīsiem un sakē), sāls (4,5%)), ingvera pulveris. 

Ātri pagatavojamas maltītes, izmantojot gardās NOJO mērces

Nūdeles ar sēnēm NOJO sezama mērcē

Sastāvdaļas

* Nūdeles pēc izvēles
* Sīpolloki
* 2 ēdamkarotes olīveļļas vai kokosriekstu eļļas
* 240 g šitake vai austersēnes
* 3 ēdamkarotes NOJO sezama mērces
* Sezama sēklas dekorēšanai
* Sāls pēc garšas

Pagatavošana

1) Vokpannā vai sautēšanas pannā uzkarsē eļļu. Pievieno sēnes un šķipsniņu sāls. Gatavo līdz sēnes kļūst mīkstas un brūnas aptuveni 5 - 7 minūtes.
2) Pievieno 1 ēdamkaroti NOJO sezama mērces un turpina sautēties vēl minūti.
3) Pievieno novārītas nūdeles, sīpolloku un atlikušo mērci. Visu samaisa.
4) Pasniedz izdekorētu ar sezama sēkliņām.

Budas bļoda 

Sastāvdaļas

* 100 g turku zirņu
* 200 g kvinojas
* 50 g sagriezta kāļa
* 60 g sagriezta sarkanā kāposta
* 1 tējk. kumīna
* 1/2 tējk. paprikas pulvera
* 1 avokado, nomizots un sagriezts
* 1/2 laima sulas
* 1/2 tējk. čili pārslu
* sēklu maisījums dekorēšanai
* jūras sāls pēc garšas
* kokosriekstu vai olīveļļa gatavošanai

Pagatavošana

1) Sakarsē eļļu pannā, kurā liek turku zirņus, pievieno papriku un kumīnu. Cep aptuveni 3 - 4 minūtes, visu laiku maisot. Kad gatavs – noliek malā.
2) Pannā apcep kāli, pievieno laima sulu un čili pārslas, maisa visu aptuveni 3 minūtes, līdz gatavs.
3) Bļodiņā pasniedz kvinoju, turku zirņus, kāli, kāpostu, avokado un pārlej to ar NOJO terijaki mērci. Pārber ar sēklu maisījumu un pasniedz.

Tofu siers Miso mērcē

Sastāvdaļas

* 2 ēdamk. NOJO baltā miso mērces
* 1 paciņa tofu siera, sagriezta kubiņos
* 2 ēdamkarotes olīveļļas
* 2 smalki sakapāti sīpolloki
* sezama sēklas dekorēšanai
* salāti vai rīsi - pēc izvēles

Pagatavošana

1) Pannā uzkarsē eļļu un liek sautēties tofu, līdz tas kļūst zeltains.
2) Pievieno mērci un iemaisa to ātri, bet maigi.
3) Pēc izvēles pasniedz ar rīsiem vai salātiem.
4) Pārkaisa ar lociņiem un sezama sēkliņām.

Vairāk par receptēm, kurās var izmantot gardās NOJO mērces, iespējams uzzināt šeit!

31/10/2018
Atstāt komentāru

Lūdzu, uzgaidiet...