Ideālā burgera medībās kopā ar Andri Libertu un KOOL

Kurš gan no mums nav vismaz vienreiz dzīvē ēdis burgeru? Ja agrāk burgers skaitījās vien fast food  ēdiens, tad tagad tos vari atrast teju katrā otrajā restorānā. Tā nu šoreiz Kristīne devās ideālā burgera garšas meklējumos. Un viņas pavadonis šajā ceļojumā būs pavārs Andris Liberts, ko iepazinām „Nu Ko, gatavosim?” pirmajā raidījumā restorānā Simple. Viņš ir piekritis interesantai avantūrai un kļuvis par ēdienkartes autoru ātrās iepirkšanās veikaliem – kafejnīcām KOOL. Pirmā šāda kafejnīca Rīgā, Barona ielā 31 nupat vēra durvis saviem klientiem. Noskaties raidījumu un uzzināsi, vai pavāram ir izaicinājums radīt ideālo burgera recepti, kā arī daudz interesanta par jauno pašmāju konceptu KOOL. Protams, arī šoreiz neiztiksim bez saldā. Andris un Kristīne pagatavos un galdā cels kūciņu, kas Latvijā pēdējā laikā iemantojusi popularitāti. Kādu – to skaties video. Varam vien pačukstēt, ka, iespējams, tas ir vienkāršākais saldais ēdiens mūsu blogā, un varētu kļūt par Tavu iecienītāko.

Liels paldies mūsu draugiem un atbalstītājiem, bez kuriem šis raidījums nebūtu iespējams: gaļas pārstrādes uzņēmumam Nākotne un sportiskā uztura ekspertiem Max Sport, kā arī kafijas namam Dallmayr. Turklāt šonedēļ ar patiesu prieku sveicam janvāra “Nu Ko, gatavosim?” konkursa uzvarētāju, Laurenču sākumskolas direktoru Kristapu Zaļo, kurš dalījās ar savu plāno pankūku recepti. Viņš uz vakariņām ieradās kopā ar draugu, finanšu speciālistu Svenu Legzdiņu. Kā abiem kungiem garšoja maltīte, to redzēsi raidījumā.

Brieža gaļas burgers

Pašgatavots burgers Tev drīzāk saistās ar dārza svētkiem vasarā? Kādēļ gan ziemas vidū neatsaukt atmiņā šo lielisko sajūtu, vienlaikus noprovējot ko jaunu un īpašu – burgeru ar brieža gaļu. Izmēģini šo recepti un pēc tam droši eksperimentē ar sastāvdaļām un to daudzumu! Vai jau jūti sulīgā burgera garšu mutē?

Sastāvdaļas

burgera maize

brieža gaļa (100 g)

pētersīļi (5 g)

šķipsniņa sāls un pipari

tomāti (20 g)

sīpoli (15 g)

gurķi (20 g)

salātu lapas (10 g)

mērcei: majonēze, krējums un mārrutki

Portugāļu kūciņa

Kā norāda nosaukums, šī recepte pie mums ir atceļojusi no tālās Portugāles, konkrētāk, no Portugāles galvaspilsētas Lisabonas. Visā pasaulē to pazīst kā Pastel de Nata, un, kā vari redzēt video, tās pagatavošana nebūt nav sarežģīta, atliek vien ievērot proporcijas un rūpīgi uzraudzīt laiku. Starp citu, olu krēma kūciņa lieliski saderēs kopā ar kafiju. Ja vēlies paslinkot, šo kūciņu, protams, atradīsi arī KOOL piedāvājumā.

Sastāvdaļas

ūdens (125 g)

cukurs (250 g)

olas (4 gab.)

milti (30 g)

piens (250 ml)

vainiļas pāksts

kārtainā mīkla (200 g)

Mums ir lieliskas ziņas visiem tiem, kas savu saldo nespēj iztēloties bez kafijas. Galu galā mēs labi zinām, ka daudziem no mums dzīve bez kafijas vienkārši nesākas, vai ne? Tieši tādēļ arī šomēnes aicinām Tevi dalīties ar ... savu kafijas dzeršanas rituālu. Derēs gan agrā rīta melnās kafijas pagatavošanas un baudīšanas ieradumi, gan pēcpusdienas latte vai kapučīno. Viss, kas Tev jādara, jāpastāsta par savu kafijas rituālu komentārā un Tu savā īpašumā vari iegūt Dallmayr kafijas dāvanu komplektu no Minhenes!

 

 

04/02/2018

Komentāri

  • Ieva Berga
    Ieva Berga 08/02/2018 at 13:13

    Mans kafijas rituāls: No kafijas uzliešanas krūzē esmu pārgājusi uz mazu aparātu, jo tas kā tas gurkšķēdams strādā un nopūlē pūš tvaiku, rada sajūtu, ka manis dēļ kāds cenšas - gluži kā kafija gultā.. Sī ir rituāla 1. daļa. Tai seko pasēdēšana pie virtuves loga, baudot baltās krūzes lakonisko dizainu, kuras melnajā kafijas "spogulī" atspīd koku silueti, un putnu rīta rosmes vērošana, pārdomājot dienas plānus.. Tāds piepildīts un harmonisks brīdis, kuru pavada kafijas uzmundrinošā smarža un sagatavo "skriet"

    Atbildēt
  • Kaspars Kviešons
    Kaspars Kviešons 08/02/2018 at 16:58

    Sveiki! Rīts bez kafijas vairs nav iedomājams! Tā nav atkarība, tas ir rituāls. Tā ir atkarība no rituāla! Kafijai jābūt melnai un bez cukura! Tikai tā var izjust kafijas garšu un smaržu. Starpcitu, tagad rakstot arī dzeru kafiju! Totāls kafiomāns!

    Atbildēt
  • Baiba Kevrele
    Baiba Kevrele 10/02/2018 at 17:52

    Kafijas smarža ir manu brīvdienu rītu garša. Kamēr mēs ar dēlu sapošamies,vīrs gatavo kafiju ar piena putiņām un grauzdiņiem. Mmmm!

    Atbildēt
Atstāt komentāru

Lūdzu, uzgaidiet...