Gards padoms! Kā tradicionālo pastētes maizīti padarīt par izsmalcinātu delikatesi?

Gards padoms! Kā tradicionālo pastētes maizīti padarīt par izsmalcinātu delikatesi?

Lieldienas tepat, aiz stūra - saimniecītēm un gurmāniem laiks domāt par to, ko likt Lieldienu galdā, lai priecīgi būtu gan tradīciju piekritēji, gan tie, kas grib pagaršot ko jaunu un interesantu! Blogs NuKo.lv šoreiz piedāvā - ieskaties, cik dažādi, taču vienmēr gardi vari galdā likt pastētes! 

Pastēte (no franču vārda Pâté ) ir ēdiens, ko gatavo no gaļas, zivīm vai citiem produktiem, tos samaļot, pēc tam tiem pievienojot garšvielas un tos saputojot viendabīgā masā. Pastētes pagatavošanā ierasts izmantot liellopa, teļa, cūkas, vistas, pīles, zoss vai jēra aknas. To var baudīt gan siltu, gan aukstu, tomēr tiek uzskatīts, ka pastēte iegūst pilnvērtīgu garšu pēc pāris dienu atdzesēšanas. Tradicionāli pastēti smērē uz maizītēm, bet blogs NuKo.lv ir sagatavojis dažus knifiņus, kā maizīti, ar kuru remdēt badu, padarīt par izsmalcinātu delikatesi.

Ikdienā

Kur vēl klasiskāks ēdiens par grauzdētu franču bageti ar biezu pastētes kārtu? Lai padarītu to vēl aizraujošāku mūsu garšu kārpiņām, iesakām izmantot etiķī marinētus dārzeņus, kas dos skābumu un kraukšķīgumu. Piemēram, marinētu gurķi, marinētus sīpolu vai sarkano kāpostu.

Tie, kuri priekšroku dod svaigiem dārzeņiem – uz pastētes maizītes ieteicams uzgriezt redīsa šķēlīti. Pastēti var izmantot arī kā krēmu, kurā mērcēt, piemēram, seleriju vai papriku. Papriku var izcept mīkstu, novilkt miziņu un iemaisīt jau gatavā pastētē.

Sēņu mīļotājiem ieteicams smalki sagriezt šampinjonus, apcept tos sviestā un pievienot jau gatavai pastētei - vienkārši un ļoti garšīgi!

Lielveikalā internetā NuKo.lv ir parādījies jaunums - lai arī mūsdienu plašajā sortimentā ir pieejami dažnedažādi produkti, kas nesatur E vielas, pastēšu kategorijā šāds produkts līdz šim nav bijis. "Biovela" pastētes ir īpašas ar to, ka tās ir

bez garšas pastiprinātājiem, bez mākslīgām krāsvielām, bez konservantiem, bez alergēniem un tās nesatur antioksidantus.

“Biovela” pastētēm ir neparasta garšu buķete – klasiskā, ar bekonu, sēnēm un pat dzērvenēm

Atceries - laba pastēte ir krēmīga, ar bagātīgu garšu salikumu!

Svētkos

Svētku galdam iesakām bagetes vietā izmantot groziņus – pildi tos ar savu iecienītāko pastēti (izvēlies kādu no šīm)!

Arī saldās garšas lieliski papildinās pastēti, piemēram, žāvētas plūmes vai aprikozes. Tās ieteicams pasautēt vai bez sautēšanas sagriezt gabaliņos un iemaisīt jau gatavā pastētē.

Tāpat viesi atzinīgi novērtēs pildītas olas ar pastēti! Cieti vārītas olas gareniski pārgriež uz pusēm, uzmanīgi izņem dzeltenumus un pilda ar pastēti. 

Lieliska kombinācija ir pastētes maizīte un karamelizēti sīpoli. Sakarsētā pannā uz lielas liesmas apcep sarkanos sīpolus, pievienojot sāli un piparus. Samazina liesmu un pievieno cukuru, sautē apmēram 15 minūtes. Pasniedz uz pastētes maizītes.

Tie, kuri nebaidās no eksperimentiem – iesakām pastētei pievienot sarīvētu apelsīna miziņu.

Pastēti var pasniegt kopā pat ar mandeļu skaidiņām!

Šos un citus produktus, ar ko bagātināt tradicionālo pastētes maizīti, iegādājies šeit!

Ja pastēte tiek likta svētku galdā, der atcerēties par tās noformējumu. Tā kā pastēte ir delikatese, tai piestāv neliels daudzums – pasniedz to mazos trauciņos! Pie tam, katru trauciņu var izdekorēt ar, piemēram, garšauga zariņu, krāsainu piparu vai sēkliņām.

Ņem vērā! Lai pastēti uzglabāt ilgāk, uz tās jāuzlej izkausēta sviesta kārtiņa. 

Lai labi garšo!

15/04/2019
Atstāt komentāru

Lūdzu, uzgaidiet...