Eksperimenti virtuvē kopā ar “Nu Ko, gatavosim?” un restorānu Prospekts 55

Vai arī Tev patīk eksperimenti virtuvē? Ja atbilde ir - jā - tad noteikti nepalaid garām šī raidījuma “Nu Ko, gatavosim?” sēriju, jo tā ir pilna ar pārsteigumiem un jaunatklāšanas garu. Kristīne devās ciemos uz restorānu Prospekts 55 Jūrmalā (Asaru prospektā 57). Šajā omulīgajā un mājīgajā vietā saimnieko šefpavārs Reinis Čerņajevs - ne vien liels gaļas ēdienu gatavošanas entuziasts, bet arī pavārs, kas nebaidās izmantot jaunākās tehnoloģijas un seko trendiem. Šoreiz gatavosim trīs ēdienus, jo būs arī uzkoda - sezonas zivis. Galdā celsim Latvijai tradicionālās salakas, ko ikdienā mēdzam dēvēt arī par reņģēm. Tās pasniegsim kopā ar dekoratīvi sagrieztiem un viegli marinētiem gurķiem un jogurta mērci. Savukārt otrajā ēdienā Reinis kopā ar Kristīni gatavos liellopa striploinu, izmantojot gan cirkulatoru, gan vakumu. Neuztraucies, jo, protams, pastāstīsim arī to, kā šādu gardumu iespējams sameistarot bez smalkajām ierīcēm. Uz kārā zoba maltītes noslēgumā piedāvāsim itāļu panna cotta veselīgā Latvijas variantā - pagatavotu ar kefīru. Skaties, būs interesanti!

Kristīnei bija ko noņemties ar reņģīšu ķidāšanu, kamēr šefpavārs Reinis pastāstīja, kādēļ pazīstamais pavārs Lauris Aleksejevs vēl pusaudža gados viņu nelaida strādāt par viesmīli, kāpēc Marlbeja Spānijā ir laba vieta bārmenim, ne pavāram, un vai ikdienā virtuvē kādreiz sanāk pacelt balsi. Atklāsim, ka no Reiņa varēsi iemācīties ne vienu vien gatavošanas knifu.

Kā jau nojaut, liellopa gaļa būs pagatavota īpašā veidā. Vai tā ies pie sirds šī vakara viesiem - žurnāla Lilit Look redakorei Kristīnei Rudzinskai un TV24 ētera personībai Leldei Lietavietei? Kādēļ deserta pasniegšanas veids dāmām atsauca atmiņā vasaras smaržu un siena gubu? Lai to noskaidrotu, atliek vien skatīties raidījumu.

Pateicamies mūsu draugiem un raidījuma atbalstītājiem - gaļas pārstrādes uzņēmumam Nākotne un sportiskā uztura ekspertiem Max Sport. Minhenes kafija Dallmayr deva aromātiskas enerģijas lādiņu gan Kristīnei, gan šefpavāram Reinim.

Ceptas salakas ar zaļumu – jogurta mērci, viegli marinētu gurķi un mīksti vārītu paipalas olu

Reinis Čerņajevs rosina izmantot Latvijas sezonas produktus - mūsu pašu salakas, kas, marinētas, panētas un pagatavotas, smaržojot pēc svaigiem gurķiem. Tieši tādēļ šo uzkodu lieliski papildina viegli marinēts gurķis un atsvaidzinoša jogurta mērce. Uzzini pagatavošanas gaitu un knifus, skatoties video.

 

Grillēts striploins ar violeto kartupeļu konfitu, grillētu kukurūzu un pētersīļu - čili salsu

Striploins ir liellopa muguras muskulis, kas maz kustās, tādēļ gaļa iznāk īpaši maiga. Reinis izmanto vakuma iekārtu marinēšanai un cirkulatoru vārīšanai, bet šefpavārs pastāstīs arī to, ko darīt, ja mājās nav šo smalko ierīču.  Vai zini, kā pareizi jāgriež gaļa? Vai zini, kā apcept gaļu, lai tā būtu sulīga? Arī to uzzināsi, skatoties raidījumu.

Kefīra panna cotta ar mango – piparmētru salsu

Vai zināji, ka 2018. gada trends virtuvē ir fermentēšana, tātad arī kefīrs ir modē. Turklāt tas palīdz uzlabot arī kuņģa darbību. Tad kādēļ gan nepamēģināt pagatavot klasisko Itālijas desertu panna cotta modernā un latviskā veidā - lietojot kefīru? Šķīdinot želatīnu, svarīgi atcerēties, ka kefīru nesilda, lai tas saglabātu savu garšu, bet gan pievieno tikai tad, kad uguns izslēgta. Lai uzzinātu vairāk, skaties video. Salsa pagatavojama, sagriežot gabaliņos mango un sasmalcinot piparmētru, tad abus sajaucot kopā; ja vēlies, vari pievienot arī nedaudz cukuru. 

Ceram, ka būsim Tevi iedvesmojuši kādu no receptēm izmēģināt arī mājās. Vai vēlies piedalīties kādā no marta raidījumiem “Nu Ko, gatavosim?” un baudīt šefpavāra pagatavotas vakariņas? Vai vēlies iegūt dāvanu komplektu no Dallmayr kafijas? Tad Tev atliek vien dalīties ar savu kafijas baudīšanas rituālu komentāros, un, iespējams, tieši Tu būsi veiksmīgais uzvarētājs.

25/02/2018

Komentāri

  • Iluta Aleksīna
    Iluta Aleksīna 25/02/2018 at 21:34

    Krūzē ielej tiko uzvārītu karstu ūdeni, ieber malto kafiju un gaida, kad tā izmirkst un nogrimst. Citā krūzē uzputo pienu un lēni, caur sietiņu ielej kafiju, turot slīpi krūzi, lai putas nesaplok. Pārkaisa ar kafijas garšvielu un bauda nesteidzīgā brīvdienu rītā.

    Atbildēt
  • Evita Bernšteine
    Evita Bernšteine 25/02/2018 at 22:26

    Malto kafiju aplej ar karstu ūdeni. Piena putotājā uzkarsē un uzputo pienu ar brūno vaniļas cukuru. Kafiju nokāš un ielej caurspīdīgā kafijas glāzē, pielej karsto pienu un putas. Uz putu cepurīti saliek mini maršmelousus ? Deserts un kafija 2 vienā ?

    Atbildēt
  • Marika Bertmane
    Marika Bertmane 27/02/2018 at 10:58

    Esmu aukstās kafijas cienītāja- karstu ūdeni sajauc ar malto kafiju, pagaida līdz ievelkās, tad nokāš, atdzesē un salej ledus formiņās. Sasaldē. Saldētus kafijas kubiciņus saber pilnu glāzi un pārlej ar pienu. Saldumam pielej karameļu sīrupu.

    Atbildēt
Atstāt komentāru

Lūdzu, uzgaidiet...