"Chez Olivier Cafe" - Francijas šarms Vecrīgas sirdī

Vai vari iztēloties nesteidzīgu rītu ar tasīti smaržīgas kafijas un mutē kūstošu kruasānu Eifeļa torņa pakājē? Izklausās ideālas svētdienas scenārijs, vai ne? Ja nevaram doties uz Franciju, tad meklējam to tepat pie mums. Un tieši šādu vietu atradām pašā Vecrīgas sirdī Kalēju ielā 23. Kafejnīca un beķereja "Chez Olivier cafe" iemieso visas Francijai raksturīgās sajūtas - romantisks interjers, aromātiska kafija un Francijas iedvesmoti našķi. 

Šīs dienas ēdienkartē mums ir Kamambēra salāti ar viegli ceptu Kamambēra sieru, tvaicētiem bumbieriem un valriekstiem. Savukārt desertā gatavosim skaistās un gaisīgās Pavlovas un kraukšķīgus bezē cepumiņus.

Verot "Chez Olivier Cafe" durvis, mūs sagaida šīs vietas vadītāja Samanta Eglīte. Samanta atklāja, ka šīs vietas radīšanā ir ieguldīts ļoti daudz darba, sirsnības un izdomas. Katra detaļa ir pārdomāta un piemeklēta, lai radītu šo neatkārtojamo šarmu un romantisko sajūtu. Savu padomu nav liedzis arī nama saimnieks, kurš ir francūzis, tādēļ viņa padomi ir bijuši ļoti svarīgi, lai radītu īstas Francijas garšas. Ja vēlies nobaudīt īstus franču kruasānus, tad noteikti iegriezies "Chez Olivier Cafe"!

Tā kā šodien gatavotie ēdieni ir ļoti sievišķīgi un viegli, tad viesos esam aicinājuši raidījumu producenti Aiju Strazdiņu, lai kopā baudītu vieglo atmosfēru un sievišķīgi papļāpātu par dzīvi un ēdienu baudīšanu. Aija atklāj, ka mājās gatavot sanāk diezgan reti un visbiežāk to dara Aijas vīrs.  Kā arī atzinās, ka ir liela saldummīle, tādēļ šīs dienas deserts Aijai īpaši gāja pie sirds.  

Nu ko, sakārdinājām? Laiks ķerties pie gatavošanas!

Kamambēra salāti

Šie salāti lieliski iederēsies gan kā uzkoda, gan viegls pamatēdiens. Un pats labākais, ka, gatavojot šos salātus, Tu vari droši improvizēt ar sastāvdaļām. Izmanto bumbiera vietā ābolu vai valriekstus aizstāj ar lazdu riekstiem - rezultāts būs izcils jebkurā variantā.

Kamambēra siers 2 gab.

Valrieksti 900 g

Gurķi 2 gab.

Salātu mix

Olīveļļa 40 ml

Medus 10 ml

Saldā čili mērce 5-8 ml

Sāls

pipari

Pavlova kūciņa ar liķiera krēmu un ogām

Mmmm, salds un mutē kūstošs deserts, kas atsauks atmiņā vasaru. Šis tiek saukts arī par balerīnu kūciņām. Skaistas, gaisīgas un vieglas. Ir īstais brīdis šo našķi ieviest arī savā virtuvē. Ņem vērā dažus knifiņus un mēs garantējam, rezultāts būs lielisks. No Pavlovām paredzētās masas vari pagatavot arī mazus un kraukšķīgus bezē cepumiņus. Arī šeit vari ļaut vaļu fantāzijai un pievienot visu, ko sirds kāro - sulas, riekstus, rozīnes, sukādes vai jebko citu, kas uzrunā Tavas garšas kārpiņas.

Olas baltumi 7 gab.

Cukurs 230 g

Pūdercukurs 210 g

Citrona sula 15 ml

Liķiera krēms

Saldais krējums 400 g

Filadelfijas siers 200 g

Liķieris 60 g

ogas

Labs ēdiens un labi draugi iet roku rokā, tādēļ paldies mūsu draugiem - Dallmayr kafijai, Tetley tējai un Huggies autiņbiksītēm.

Tiekamies jau pēc nedēļas!

07/10/2018
Atstāt komentāru

Lūdzu, uzgaidiet...