Blogs

  • Pārsteidzošais Jeruzalemes tirgus un sabata nozīme Izraēlā

    Vairāk 20/04/2018
  • Brieža gaļas steiks un citi grila gardumi Jaunmoku pils dārzā

    Šajā reizē Kristīne kopā ar pavāru Andri Libertu gatavos visneparastākajā vietā - Jaunmoku pils dārzā, blakus pils dīķim. Smeļoties iedvesmu no medību trofeju izstādes pilī, Andris kopā ar Kristīni pagatavos grilētu brieža gaļas steiku. Tā kā Andris mūs šoreiz vēlējās pārsteigt ar ko pavasarīgu un neierastu, mūsu ēdienkartē būs arī polente un grilētu dārzeņu salsa. Savukārt saldajā piedāvājam nobaudīt pankūkas, kā arī eksotisku un ātru grila recepti - banānus ar šokolādi un saldējumu! Skaties, kā "Nu Ko, gatavosim?" atklāj grila sezonu un iedvesmojies gatavošanai brīvā dabā! No Andra Tu uzzināsi ne vien dažnedažādus grilēšanas knifus, bet arī Jaunmoku pils spoku stāstus un interesantas aktualitātes.

    Vairāk 16/04/2018
  • No krāmu tirgus līdz hipsteru kvartālam - Telaviva kopā ar NUKO.lv

    Vai esi gatavs iepazīt Telavivu no visiem iespējamiem rakursiem? Krāmu tirgus, vietējais ielu ēdiens, vīrs, kurš spēj ieskatīties pagātnē un nākotnē, un slavens Izraēlas mūziķis, kas ielūgs Aiju Andrejevu un Goran Goru savā studijā Telavivas hipsteru kvartālā. Pievienojies mums ceļojumā uz Izraēlu un padari savu nedēļas nogali košāku!

    Vairāk 13/04/2018
  • "Jā" mazuļa radošumam, "nē" visu vienādošanai. Uzzini visu par Montesori pieeju!

    Montesori tehnikas un rotaļlietu izmantošana kļūst arvien populārāka arī Latvijā – un kāpēc gan ne? Tiek uzskatīts, ka Montesori veicina gan bērna fizisko, gan garīgo attīstību, turklāt vecākiem nav īpaši jāiejaucas, kad mazulis spēlējas ar Montesori rotaļlietām. Lasi tālāk un uzzini, kāds ir Montesori darbības princips!

    Vairāk 13/04/2018
  • Ceļojums uz kultūru un reliģiju krustcelēm - uz Svēto zemi

    Šajā piektdienā mēs sāksim jaunu ceļojumu – ceļojumu uz Svēto zemi! Izraēla ir kultūru un reliģiju krustceles, kur savienojas šķietami nesavienojamais – tuksneši un ziedoši dārzi, mīti un vēsture, karš un miers. Reti vēl kur pasaulē tik mazā teritorijā ir tik daudz vēstures, tik daudz ko redzēt un uzzināt – Jeruzaleme un Raudu mūris, Kristus ceļi, sinagogas, ebreju komūnas, Nāves jūra un kara pēdas kalnos. Bet kas gan tas viss būtu bez cilvēkiem, dažādajām kultūrām un ēdieniem? Mūziķi, mākslinieki, spēlmaņi, blēži, tirgotāji, rabīni, dakteri, zaldāti, beduīni. Vai neaizmirsām ceļojuma svarīgāko sastāvdaļu – ceļabiedrus? Mums kompāniju Izraēlā sastādīs dzīvespriecīgā dziedātāja Aija Andrejeva (Aisha) un zinātkārais mūziķis Goran Gora. Izrādās, Aija vienmēr vēlējusies apmeklēt svēto Zemi, savukārt Goran Goram ir daudz priekšstatu un vienlaikus arī daudz jautājumu par Izraēlu. Sena, neparasta zeme, kas apvīta mītiem un leģendām, un divi aizrautīgi un dzīvesprieka pilni ceļotāji, kas ir atvērti visam jaunajam – mums ir īstā recepte Tava pavasara ceļojuma iedvesmai. Skaties – garlaicīgi noteikti nebūs!

    Vairāk 06/04/2018
  • Lieldienas - īstais laiks atklāt Latvijas virtuvi jaunā veidā kopā ar restorānu "Kurshi Terase"

    Dažkārt tā gribas pagatavot ko ierastu, ko tādu, kas atsauktu atmiņā bērnību, bet tomēr, atbilstoši svētkiem, iekrāsot to jaunos, interesantos toņos. Tieši šī iemesla dēļ Kristīne šoreiz devās uz Jūrmalu, lai restorānā KURSHI Terase (Dubulti, Ceriņu iela 22) gatavotu  Latvijā ierastus ēdienus Eiropas virtuves noskaņās kopā ar šefpavāru Ēriku Aleksejevu. Zandarts, kas cepts paša gatavotā bumbieru pesto, un pasniegts kopā ar kartupeļu pankūkām. Izklausās gardi, vai ne? Savukārt desertā galdā celsim īpaši gaisīgu ābolu uzpūteni, kas tiks pagatavots neparastā veidā. Abi ēdieni atrodami jaunajā restorāna ēdienkartē, ko veidojis Ēriks Aleksejevs.

    Vairāk 01/04/2018
  • Kuba atvadās ar salsu, karnevālu un pārsteidzošu sirsnību

    Katram labam stāstam pienāk beigas, un, diemžēl, tas jāsaka arī par Egona Dombrovska un Mārtiņa Opmaņa ceļojumu uz Kubu. Iespējams, tieši tādēļ šis būs pārsteigumiem bagātākais raidījums, jo ekspedīcijas pēdējās dienās viņi mēģinās atminēt kubiešu laimes noslēpumu. Varbūt tas slēpjas dejās, bet varbūt - pārsteidzošās svinībās un karnevālā. Kā mūsu varoņiem izdosies laimes noslēpuma meklējumi - to skaties raidījumā!

    Vairāk 30/03/2018
  • Uz grila gatavots burgers ar īpašām piedevām - pavasara grilēšanas sezonu gaidot

    Tikko pagriezām pulksteņa rādītājus par stundu uz priekšu, kas nozīmē tikai vienu - gaišus, ilgus un patīkamus vakarus. Arī brīvdienas mūs lutinājušas ar saules stariem, un prāts tā vien nesas uz dažādām aktivitātēm ārā. Gardēžu gadījumā runa ir par grilēšanu. Ja domās jau spēj vizualizēt, kā radus un draugus iepriecināsi ar pašgatavotu burgeru vai kādu steiku, tad Tev noteikti jāskatās šis raidījums, lai no šefpavāra Armanda Izinkēviča iemācītos, kā pašam pagatavot gardu jo gardu barbekju mērci un karamelizētos sīpolus. Šīs piedevas, protams, var lieliski papildināt jebkuru gaļas ēdienu, bet šoreiz tās būs īpašas BBQ burgera sastāvdaļas. Vēl kopā ar Kristīni industriālajās un vienlaikus mājigajās ģimenes grilarestorāna “Vistiņas Karbonādes Steiki” (Baltezerā, Tallinas šosejas malā) telpās uzzināsim, kā pagatavot šokolādes suflē ar piparmētru saldējumu. Vai jau jūti kārdinošo grilēšanas aromātu?

    Vairāk 25/03/2018
  • No cukurniedrēm līdz Kubas mohito - piektdiena var sākties

    Kas gan būtu Kuba bez ruma un tās kokteiļiem - daikiri un mohito? Kubas kokteiļu pagatavošanai nepieciešams rums, savukārt, lai iegūtu rumu, vajadzīgs cukurniedru cukurs. Tieši tādēļ Egons Dombrovskis un Mārtiņš Opmanis kopā ar uzticamo pavadoni Jozģiku sākumā dosies iepazīt cukurniedru plantācijas un cukura ražošanas noslēpumus, bet pēc tam kopā ar bārmeni apgūs Kubas kokteiļu gatavošanas mākslu. Jāsaka, ka apmācība un degustācija abiem ceļabiedriem tīri labi gāja pie sirds. Skaties, un Tu atklāsi senāko Kubas kokteili, par ko neko nebūsi dzirdējis! Protams, ja ir kokteiļi, arī dejas nevar izpalikt. Šoreiz - dejas āfrikāņu ritmos, bet par visu pēc kārtas.

    Vairāk 23/03/2018
  • "Nu Ko, gatavosim?"atklāj armēņu virtuves šarmu restorānā "Akhtamar"

    Vai, skatoties pavasara saules staros, arī Tu esi aizdomājies par gaidāmo grillēšanas sezonu? Ja gribi redzēt, kā top īsts armēņu šašliks, uzzināt, kā armēņu virtuve atšķiras no latviešu, un gūt ieskatu arī armēņu kultūrā, noteikti skaties šo raidījumu "Nu Ko, gatavosim?". Šoreiz Kristīne viesosies armēņu ģimenes restorānā Akhtamar (Matīsa ielā 38). Viņa ne vien gatavos kopā ar sirsnīgo pavāri Aigu Bērzišu, bet arī aprunāsies ar restorāna saimnieku Geramu Abagjanu. Viņš kopā ar sievu joprojām gatavo arī pats un katru viesi uztver kā ciemiņu savās mājās. Uzzini, kā Gerams no Armēnijas kalniem nonācis līdz restorānam Rīgas centrā, un gūsti iedvesmu pagatavot kādu no armēņu ēdieniem savā virtuvē!

    Vairāk 18/03/2018

Lūdzu, uzgaidiet...